Social Icons

Pages

24 Şubat 2014 Pazartesi

BURMA TATLISI

BURMA TATLISI


Yufkalarımızı mısır nişastası ile çok ince şekilde açıyoruz.Sonra açtığımız her yufkayı ortadan ikiye bölüp her tarafına eşit miktarda ceviz döküp varsa ince oklava ile kestiğimiz taraftan sarmayaya başlıyoruz.Sardığımız yufkayı oklavanın iki ucundan başlayarak büzüyoruz ve sonra oklavadan sıyırıp çıkarıyoruz.Çok sıkı sarmışsa biraz açıyoruz ama burgusunu kaybettirmemeye dikkat ediyoruz.Sardığımız yarım yufkayı 4-5 dilim kesiyoruz. 
Kestiğimiz her dilim burmayı tepsimize diziyoruz.

Dizme işlemi bittikten sonra üzerine her tarafını yağlayabilecek kadar sıvı yağ gezdiriyoruz.Ben 1 su bardağıyla 1 tepsiyi yağlıyorum çok hafif oluyor.
Daha sonra 170 derecelik fırına gönderiyorum.İyice kızarana kadar pişiriyorum.
       
Fırından çıkardıktan sonra tatlımız soğuk şerbetimiz ılık olacak şekilde tatlı ve şerbeti buluşturuyorum.2-3 saat sonra tatlımız servise hazırdır.(Şerbetli tatlılar 1 gün beklerse çok daha güzel sonuçlar alınır.)
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yogurt
1çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
yarım kilo ceviz
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su yarım limon suyu
Açmak için:
Mısır nişastası
Yapılışı:
yumurta,yogurt,süt,sıvı yağ,limon suyu, sirke ve tuz derin bir kapta iyice karıştırlır.Üzerine yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur iyice özleşene kadar yoğurulur.Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlendiririz.Dinlenmiş olan hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp tepsiye dizeriz.Hamurlarımızın kurumaması için üzerine ıslak bir bez veya poşet örteriz.Bu şekilde de biraz dinlendirirsek hamurlarımızı açılması çok daha kolay olacaktır.Ve yukarıda gösterdiğimiz gibi açıp ortadan keserek iç harcını döküp oklavaya sarıyoruz.Oklavadan çıkarıp dilimleyip tepsiye diziyoruz.Diğer tarafta hazırlamış olduğumuz şerbetimizi tatlımız piştikten sonra şerbet ılık tatlımız soğuk şekilde buluşturuyoruz.Ve tadına doyamayacağınız bir tatlı haline bürünüyor.Çıtır çıtır oluyor.
Genelde bayram tatlısı olarak yapılan Burma tatlımız bizim evde sadece bayramları beklemez yapılmak için çünkü biricik oğlum Hakan Hamza ve Eşim çok sevdikleri için sık sık tercih ettiğimiz tatlılar arasındadır.Yapımı zor gibi görünsede gözünüz korkmasın,özellikle sonunu düşünerek yapılırsa çok daha kolay yapılıyor :) Tabi yapma aşaması ile yeme aşamasını düşünecek olursak yemek çok daha az zaman alıyor.En azından bizim evde çerez niyetine yeniyor oğlum ve babası tarafından..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text