Social Icons

Pages

23 Şubat 2014 Pazar

FIRINDA PATATESLİ SARMA

FIRINDA PATATESLİ SARMA(Bayburt yöresi)



 Sarmamızın iç harcı

 Sarmış olduğumuz sarmaları borcama dizip fırınımızı 170 dereceye getirdikten sonra kızarması için fırına sürdük.



Kızarmış olan sarmamızın üzerine erittiğim tereyağını kızgın bir şekilde döktüm


ve yine arzuya gore üzerine kırmızı pul biber dökerek servise hazır hale gelmiştir.



Malzemeler:

4-5 adet haşlanmiş patates
bir miktar haşlanmış beyaz lahana
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kısırlık bulgur
bir miktar sıvı yağ(kavurmak için)
tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı:

öncelikle sarmamızın içini hazırlıyoruz.Patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz.Soğanları yemeklik şeklinde doğrayıp tavaya koyduğumuz yağın içine döküyoruz iyice kavrulan soğanların içine salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Daha sonra patatesi ve bulguru ekleyip biraz daha kavurup tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.Diğer tarafta sarmalık  lahanamızı 5 dakika kadar kaynar suya salıp haşlıyoruz fazla haşlamayalım sonra parçalanır ve sarılmaz.Artık lahanaları kaynar sudan alıp soğuk suya bırakalım biraz soğusun ve rahat saralım.Ve artık sarma aşamasına geçebiliriz.Küçük parçalar halinde hazırladığımız lahanalara 1 tatlı kaşığı iç koyarak sarıp borcama diziyoruz.Sarma işlemi bittikten sonra 1 çay bardağı suyu sarmanın üzerine döküp ısıtılmış olan 170 derecelik fırına sürüyoruz.Kızarıp,suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra erittiğimiz tereyağını servis yaparken üzerine döküyoruz.Sarmamız servise hazırdır.Tadına doyamayacağınız bir lezzet.Şimdiden yapanların eline sağlık, yiyenlere
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text