7 Ocak 2015 Çarşamba
KATMER POĞAÇA
KATMER POGACA
1 su b. Sut
1 cay b.siviyag
2 tane yumurta (bir tanesinin sarisi uzeri icin)
1 paket instant maya
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi Tuz
Aldigi kadar un
Yaklasik 4,5- 5 bardak
aralarina surmek için 100 gram margarin veya tereyagi
ic harci: peynir,kiyma, patates olabilir.
Yapilisi :
Butun Malzemeler derin bir kabin icine alinir ve karistirilir ardindan yavas yavas un ilave edilir iyice yogurdugumuz hamur uzeri kapatilarak yarim saat kadar dinledirilir. Dinlenmis yani mayasi gelmis hamurumuz iki esit parcaya bolunur. Ikiye boldugumuz hamurlarida 6 parcaya bolup tatli tabagi buyuklugunde aciyoruz actigimiz her katin arasina iyice yumusamis olan yagimizdan surup elimizle iyice yediriyoruz her yerine bu islemi 5 kata uyguladiktan sonra altinci parcayi uzerine koyup hamurlarimizi bir posete koyarak dolaba koyup 15-20 dakika dinlediriyoruz. Diger 6 parcaya da ayni islemi yaptiktan sonra dinlenmis olan hamurumuzu alip sofra buyuklugunde aciyoruz actigimiz hamuru sigara boregi seklinde 12 parcaya boluyoruz ic lerine peynir,patates, kiyma gibi harclar koyarak rulo seklinde sarip yaglanmis tepsiye dizip uzerine yumurta sarisi suruyoruz. Uzerine susam ya da corek otu serperek 170 derecede pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Kat Kat Poğaça,
Katmer Poğaça,
Poğaça,
Puf Çörek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder