SAMSUN PİDESİ
MALZEMELER
Un
Su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
İç harcı
Yarım kilo kıyma
4 adet büyük boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Maydonoz
Tuz,karabiber, kimyon,kekik
Sıvı yağ
HAZIRLANIR
Öncelikle tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak (ele yapışacak şekilde) bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek kenara alıyoruz. Diğer taraftan Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.Biberleri de diğrayıp ekliyoruz.Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ilave edip iyice kavuruyoruz. Üzerine domatesi küp küp küp doğrayıp ekliyoruz. Kavrulduktan sonra tüm baharatlarıni atıp en sonda maydonozunu ekleyip ocağımızı kapatıyoruz. Harcımızı soğutuyoruz. Hamurdan önce yaparsak daha çabuk soğur. Daha sonra resimdeki gibi hamurumuzu bezelere ayırıp elimizle açıp içine harcını koyup kapatıyoruz.170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine suyun içine atıp erittiğimiz 1 kaşık tereyağını fırça ile sürüyoruz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder