KELKİT KETESİ
MALZEMELER
2 Su bardağı süt
1 kase süt kaymağı
1 instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tereyağ ve sıvı yağ karışımı
üzeri için 1 yumurta sarısı
İçine 1 su bardağı eritilmiş tereyağ (açtıktan sonra doküyoruz)
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz.yarım saat dinlendirdiğimiz hamurdan bezeler yapıyoruz resimdeki gibi . Sofra büyüklüğünde açtığımız bezelerin arasına 3 kaşık eritilmiş tereyağ döküp hamuru fazla sıkmadan iki taraftan da içe doğru büzüyoruz sonra sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırına veriyoruz. Fırına vermeden önce tepsi mayasının da gelmesini beklersiniz çok daha iyi sonuç alırsınız.
Yöremize ait bir tat olması bu tarifi ayrıca özel kılıyor.Denemenizi tavsiye ediyorum. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder