KIYMALI SU BÖREĞİ
MALZEMELER
4 yumurta
2 kaşık yoğurt
Tuz
Un
İçi İçin
250 gram kıyma
2 büyük soğan
Biraz sıvı yağ
baharat
aralarina dökmek için tereyağ
YAPILIŞI
Hamurumuzu yoğuruyoruz. 12 beze yapıp dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan içini hazırlıyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp biraz yağ ile kavuruyoruz Üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Sonra tuz ve baharatlarıni atıp ocağımızı kapatıyoruz Sonra dinlenmiş hamurlarımızı resimdeki gibi açıp tencereye koyup kaynattigimiz suya actigimiz hamurları tek tek koyarak haşlıyoruz haşlanan yufkamızı içine tuz attığımız soğuk suyun içine alarak elimizle iyice açıp sudan çıkarıyoruz elimizle suyunu iyice süzdürüyoruz. Tepsiye dizip aralarına 2 kaşık tereyağ döküp 6 katı dizdikten sonra iç harcını koyup diğer 6 katı da diziyoruz 180 derecelik fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder