Social Icons

Pages

1 Temmuz 2017 Cumartesi


FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


MALZEMELER 
1 kg biber
2 su b. Pirinç 
2 adet büyük boy soğan 
1 dolu yemek kaşığı salça  (Ben karışık kullandım biber,domates) 
Yarım demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı şeker 
1.5 tatlı kaşığı tuz 
1 çay bardağı sıvıyağ (yarısı içini kavururken,yarısı üzerine) 
1 çay bardağı su (içi için) 
2 su bardağı kaynar su pişerken üzerine 
Dolmaların üzerini kapatmak için 1 büyük boy domates
1.5 tatlı kaşığı tuz pişerken üzerine 
YAPILIŞI 
Öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğrayıp bir tavaya alıyoruz üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyip güzelce kavuşuyoruz. Pembelesen soğanımızın uzerine salcayi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Sonra yıkamış olduğumuz pirincimizi ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Üzerine 1 çay b. Suyu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Yukarda yazılı bütün baharatları ekleyip tekrar karıştırıyoruz. En son ince ince kıydığımız maydanozları ilave edip ocagimizi kapatıyoruz. Biberlerimizin içini çıkarıp doldurmaya başlıyoruz ama doldururken biberlerin üzerinde en az 1 parmak boşluk bırakın pirinçler pişince taşma  yapmasın. Doldurduğumuz biberlerin üzerine domatesle kapak yapıp kapatalım. Tencereye dizip üzerine yağımızı döküp 2 bardak da kaynar su ve tuzumuzu ekleyip orta ateşte dolmalarımızı pişirelim. Pişen dolmaları bir borcama dizip 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Bu enfes lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum. Yapanlara şimdiden afiyet,bal,seke



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text