Social Icons

Pages

21 Haziran 2017 Çarşamba



HİNGEL



MALZEMELER
Hamur için 
3 su b. Un 
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz 
Su
İç harcı 
3-4 adet haşlanmış patates
1 büyük boy soğan 
Kavurmak için biraz sıvıyağ 
Tuz, karabiber, kimyon,pulbiber

Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Mantı hamuru kıvamında biraz sert olması gerekiyor. Hamurumuz dinlenirken haşlanmış patatesimizi eziyoruz, soğanımızı yemeklik doğrayıp az bir yağda pembeleşinceye kadar kavurup,patatesimizi ekliyoruz biraz soğanla beraber karıştırıp üzerine tuzunu ve baharatlarını ilave ediyoruz. Diğer tarafta dinlenen hamurumuzu resimdeki gibi açıp, küp küp kesip iç malzemesini koyup üçgen şeklinde kapatıyoruz. Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz üzerine tuz ilave edip, hazırladığımız hingelleri atıp güzelce pişiriyoruz. Pişen hingelleri süzgeç yardımıyla servis tabağına alıp, üzerine erittigimiz tereyağını döküyoruz arzuya göre pul biberde ekleyebilirsiniz.  Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text