SİMİT
MALZEMELER
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı ılık su
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant kuru maya
üzeri için
Susam
1 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Hamurumuzu yoğuruyoruz. Üzerine bir bez örtüp mayalanmasını bekliyoruz.Yaklaşık 1 saat kadar dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz resimdeki gibi bezeleri elimizle çubuk haline getirip ya üç tane bezeden ya da iki bezeden burgular yapıp simit şeklini veriyoruz.Hazır olan simitlerimizi pekmez ve suyu karıştırıp elde ettiğimiz karışıma batırarak susama bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz .AFİYET OLSUN.
Gurbette olup her köşe başında simitçi bulamayanlar için bir kolaylık.Gerçek simit tadında, bence denemeye değer. Bir kahvaltıda ya da ikindi çayı yanında kaçmayacak fırsat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder