MİDYE TATLISI
MALZEMELER
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un
Açmak için mısır nişastası
İçine ceviz
Üzerine 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz. 15 -20 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde
bezeler yapıyoruz. Bu bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz nişasta ile. Açtığımız hamurların arasına nişasta serpip 10 tane üst üste gelecek şekilde hazırlıyoruz. Daha sonra hazırladığımız hamuru sofra büyüklüğünde oklava veya merdane ile açıp rulo yapıp resimdeki gibi kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları da merdane yardımı ile çok bastirmadan çay bardağı genişliğinde açıp içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyup kapatıyoruz . Tepsiye dizip üzerine kaşık yardımı ile yağ döküyor. 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Diğer taraftan şerbetimizi kaynatıyoruz 15 dakika kaynayan şerbete limonunu sıkıp 5-10 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz. Fırından çıkan tatlımız soğuk şerbetimiz ılık olacak şekilde birbiriyle buluşturuyor. 1-2 saat sonra tatlımız servise hazırdır . Şerbetli tatlılar bir gün dinlenirse lezzeti tam yerinde oluyor.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder