Social Icons

Pages

22 Mart 2015 Pazar

PROFİTEROL





MALZEMELER

HAMUR İÇİN :

1 Su bardağı Su
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 yumurta

KREMASI:

3 Su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 yumurta

ÇİKOLATA SOSU

1 Paket hazır çikolata sosu
2.5 su bardağı süt

YAPILIŞI

Hamur için su, tereyağ, tuz, şeker bir tencereye koyulur ve kaynatılır kaynamaya başlayınca ocağımızın altını kısıp yavaş yavaş unu ilave ediyoruz bir taraftan da tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Topak haline gelen hamurumuzu kaşıkla 5 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.  Sonra kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan kremayı hazırlıyoruz. Bütün malzemeleri bir tencereye koysrak karıştıra karıştıra kremamızı  pişiriyoruz.Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Arada bir karıştırmayı unutmuyoruz.  Çikolata sosunu da arkasındaki tarife göre hazırlayıp sogumaya bırakıyoruz onu da arada bir karıştırıyoruz. Sonra soğuyan hamurumuza tek tek yumurtaları kırıp yoğuruyoruz. Hepsini birden kırmıyoruz. cıvık bir hamur oluyor onu şanti torbasına koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkıyoruz 170 derecelik fırında pisiriyoruz. Pişerken fırının kapağını açmiyoruz. Daha sonra hazırladığımız kremayı şırınga yardımıyla toplarımızın içine sıkıyoruz. Kalan kremayı çikolata sosumuzun içine karıştırıp içlerini doldurduğumuz topların üzerine döküyor uz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text