ÇİKOLATALI BAKLAVA
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay b. Sıvıyağ
1 çay b. Süt
1 çay b. Yoğurt
1 çay b. Su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un
Ici için
Yarım kilo ceviz
2 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı çokokrem
Üstüne dökmek için
(3 tepsi icin)
300 gr tereyağ
1.5 su b. Sıvıyağ
Açmak için
Mısır nişastası ve 3 yemek kaşığı kakao
Şerbet
(1 tepsi için)
3 su b. Şeker
3 su b. Su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat kadar dillendirip hamurumuzu 2 ye bölüyoruz. Ikiye böldüğümüz hamurun birini tekrar 4 parçaya bölüp her parçadan 10 ar beze çıkarıyoruz. Yani 1 tepsi için 40 beze gerekiyor. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp nişasta ve kakaoyu iyice karıştırıp onunla açıyoruz 10 ar beze şeklinde iyice nişastalayip açıyoruz tepsimize göre kesip yerleştiriyoruz fazlalıklarını tepsiye yerleştiriyoruz. Her kata eritiğimiz bitter çikolatan sürüp üzerine ceviz döküyoruz. Toplam 4 kat oluyor ama kenarlarından kestiğimiz parçalarla artıyor. Üzerine erittigimiz tereyağ sıvı Yağ karışımını döküp 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Şerbetimizi kaynatıyoruz tatlımız ılık serbetimiz sıcak olacak şekilde buluşturuyoruz. Afiyet olsun. Şiddetle tavsiye ediyorum.😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder