Social Icons

Pages

7 Haziran 2017 Çarşamba

KARNIYARIK



MALZEMELER 
5 tane tombul ve kısa patlıcan 
Yarım kilo kıyma 
2 orta boy soğan 
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz,karabiber,kimyon,pul biber
3 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çay kaşığı tuz  
Maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ 

YAPILIŞI 
Öncellikle patlıcanlar soyulur, ikiye bölünerek tuzlu  suya koyulur. Bir yandan soğanlar soyulup küp küp doğranır. 3 yemek kaşığı tereyağ tavaya koyulup, soğanlar uzerine atılır pembeleşen soğanların üzerine ince ince dogradigimiz biberler koyulup tekrar karistirilir uzerine kıyma koyulup güzelce kavrulur. Iyice suyunu çekip kavrulan kıymamızın üzerine salça ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. En son maydanoz eklenir.
Geniş bir tencereye siviyagimizi koyup kizdiririz üzerine sudan çıkardığımız patlıcanları temiz bir havluyla kurulayıp yağın içine yavaşça bırakırız ve her iki tarafını da güzelce kızartırız. Tepsiye aldığımız patlıcanların ortasını güzelce kayık şekline getirip iç malzemesini koyarız. Üzerine domates ve biber keserek süsleriz.  Bir kase sıcak suya 1 tatlı kaşığı salça, 2 çay kaşığı tuz, biraz baharat ekleyip tepsinin üzerine dökeriz  sonra 190 derecelik fırına veririz. 20 dakika pisirdigimizde yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text