RAMAZAN PİDESİ
MALZEMELER
1 su b. Ilık süt
1su b. Ilık su
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
Üzerine
1 yumurta sarısı
Şekil verirken elinizi batırmak için erimiş tereyağ
Susam,çörekotu
Tepsinin altına serpmserpmek için 1 yemek kaşığı galeta unu
YAPILIŞI
Ilık süt maya ve şeker karıştırılır biraz kabarması için bekletilir daha sonra su,tuz tereyağ ilave edilir karıştırılır üzerine azar azar un ilave edilir yumuşak biraz ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamuru ikiye bölüp beze yapilir, üzerine poşet geçirip sıcak tutacak birşey örtülür 1 saat mayalandırılır. Daha sonra bir tepsiye hafif yağ sürülüp biraz galeta unu serpilir bir beze hamur tepsiye alınarak elimizle resimdeki gibi pide şekli verilir. Parmaklarımızı tereyağa batırıp şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu ve susam karışımı serpilerek 170 derecelik fırına verilir. Iftar sofralarının vazgeçilmezi pideler afiyetle yemeye hazırdır. Hayırlı ramazanlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder