Social Icons

Pages

23 Ocak 2015 Cuma

KATMER BÖREK


KATMER BÖREK

MALZEMELER

Hamur için
Un,tuz,su,
1 çay kaşığı instant kuru maya


İçi için
Ispanak,kıyma, peynir(isteğe göre değişir)
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz.Biraz dinlendiriyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. 1 tepsi için 9 beze altına 8 beze üstüne olacak şekilde ayırıyoruz. Her bir bezeyi resimdeki gibi küçük şekilde açıyoruz.önce 9 tane açtığımız bezelerin her birinin arasına sıvı yağ döküp elimizle her yerine yediriyoruz böylece 9 katı üst üste koyuyoruz.En üstüne yağ sürmüyoruz.Diger 8 bezeyede aynı işlemi uyguluyoruz.Sonra yağlayıp üst üste koyduğumuz hamuru oklavayla tepsimizin büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirip arasına iç malzemesini koyup diğer hamurumuzu açıp onuda tepsiye yerleştiriyoruz kenarlarini üstüne gelecek şekilde kapatıp üzerine sıvı yağ sürüp 170 derecelik  fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text