Social Icons

Pages

14 Ocak 2015 Çarşamba

EV USULÜ BAKLAVA




EV USULÜ BAKLAVA

 Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak ele yapismayacak şekilde bir hamur yoguruyoruyoruz .Yogurdugumuz hamuru 4 eşit parçaya boluyoruz ve boldugumuz her bir parçayı da 10 boluyoruz. Toplam 40 parça oluyor.Resimde gördüğümüz gibi.
 Her bir parçayı tabak buyuklugunde açıp tek tek nişastaya buluyoruz aralarina guzelce nişasta serpip 10 katı üst üste yerleştiriyoruz. Ve ardından oklava veya merdane yardımı ile tepsimizin buyuklugunde açıyoruz.
Açtığımız baklava yufkalarini tepsimize yerleştirip her 10 lu katın arasına ceviz serpiyoruz. Bütün yufkalarimizi actiktan sonra baklavamizi kesip üzerine 1 su bardağı sıvı yağ dökü7p 170 derecelik fırında pisiriyoruz. Fırından çıkan baklavamizin biraz sogumasini bekledikten sonra önceden kaynattigimiz şerbeti ılık bir şekilde baklavamizla bulusturuyoruz.Bir gün dinlenmiş olursa çok daha lezzetli oluyor tatlimiz.

                                                       AFIYET OLSUN
MALZEMELER

1 çay bardağı siviyag
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
Üzerine dökmek için 1 Su bardağı sıvı yağ
Açmak için nişasta
Ceviz
SERBET
2.5 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text