Social Icons

Pages

9 Ocak 2015 Cuma

Tantuni



TANTUNİ ( Ev Usulü)


       Öncelikle etlerimizi tencereye koyup üzerine bir miktat su ekleyip haşlıyoruz.(ben düdüklü tencereye koydum)Haşlanmış olan etimizi çıkarıp küçük küçük kesiyoruz.Başka bir tavaya biraz sıvıyağ biraz tereyağ ekleyip etlerimizi iyice kavuruyoruz.Eğer kuyruk yağı varsa biraz da kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.Kavurma esnasında daha once haşladığımız etimizin suyundan varsa birazda et suyu ilave edersek çok daha yumuşak ve lezzetli oluyor.Tantunimizin eti hazır.
 Diğer taraftan içine ekleyeceğimiz salatasını hazırlıyoruz.2 tane soğan,3 tane kornişon salatalık turşusu,biraz maydonoz,2 tane domates,sumak ve pul biber
 Tabi en önemlisi lavas.Hazır lavas kullanabileceğiniz gibi az bir hamur mayalayarak evde kendiniz de yapabilirsiniz hem daha güvenilir hem daha lezzetli oluyor.Ben kendim yaptım lavaşı.3 bardak un 1 ınstant maya 1 yemek kaşığı seker 1 tatlı kaşığı tuz ve su ile yoğurdum cıvık bir hamur yoğurdum.Küçük bezeler halinde oklava yardımıyla tava büyüklüğünde açtım (ince olmasına dikkat edelim.)tavada pişirdim ve lavaşımız da hazır.İçine sırasıyla malzemeleri yerleştirdik ve tantunimizin tek aşaması kaldı güzelce dürülmeyi bekliyor :)
Ve mutlu son artık yemeye hazır vaziyette :) tabi olmazsa olmazımız AYRAN'ı unutmuyoruz.



Malzemeler:

350-400 gram et (koyun eti kullandım)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ(bir miktar da kuyruk yağı koydum)
tuz,kimyon

iç malzemesi:

3 adet salatalik turşusu
2 adet domates
1 tutam maydonoz
2 adet soğan
pul biber
sumac

                                                                                                                      AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text