Social Icons

Pages

10 Ocak 2015 Cumartesi

HAMSİLİ PİLAV





                                 HAMSİLİ  PİLAV

MALZEMELER

1 kilo Hamsi
3 bardak pirinç
2 adet soğan
2 kaşık tereyağ
2 kaşık kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Mısır unu
Su

YAPILISI

Hamsilerimizi guzelce temizleyip kilciklarini ayikliyoruz.Diger taraftan pilavimizi hazırlıyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp tereyağ ile kavuruyoruz ardindan yikadigimiz pirinci döküp kavurmaya devam ediyoruz tuz, karabiber, kuş üzümünu de ekleyip yeteri kadar kaynar su ekleyip pilavimizi pisiriyoruz. Fırın tepsimizi tereyağ ile yaglayip  ayikladigimiz hamsilerin parlak kismini misir ununa bulayip tepsiye diziyoruz üzerine iç pilavimizi döküp yayiyoruz kenarda kalmış hamsileri içe dogru yatirip boş kalan pilavin üzerini de hamsiyle kaplayip üzerine tereyağ koyup 180 derecelik fırına veriyoruz  her iki tarafı da kizarana kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN. .
                                             AFIYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text