Social Icons

Pages

15 Ocak 2015 Perşembe

GEVREK POGACA



GEVREK POGACA 


Malzemelerin hepsini karıştırarak hamurumuzu yoguruyoruyoruz .hamurumuzu 8 eşit parcaya bolup dinlendiriyoruz  yarim saat kadar. Dinlenmis olan hamurlarimizi servis tabağı kadar açıyoruz ama dikdörtgen açmaya çalışalım. Actigimiz hamuru dorderli grup halinde ikiye boluyoruz her katı oda sıcaklığında erimiş yagimizla iyice yaglayip resimdeki gibi katlayip dolap poşetine sararak dolaba koyup yarım saat bekletiyoruz.

Dolapta dinlenmis olan hamuru çıkarıp resimdeki gibi ince olarak açıp şeritler halinde kesiyoruz rulo yapıp sonra elimizle açarak iç malzemesini koyup midye şeklinde kapatiyoruz . Uzerine yumurta surup 170 derecelik fırında pisiriyoruz. Afiyet olsun.

1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı siviyag
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı seker
un
Icine surmek için 200 gram tereyağ veya margarin
1 kase peynir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text