GEVREK POGACA
Malzemelerin hepsini karıştırarak hamurumuzu yoguruyoruyoruz .hamurumuzu 8 eşit parcaya bolup dinlendiriyoruz yarim saat kadar. Dinlenmis olan hamurlarimizi servis tabağı kadar açıyoruz ama dikdörtgen açmaya çalışalım. Actigimiz hamuru dorderli grup halinde ikiye boluyoruz her katı oda sıcaklığında erimiş yagimizla iyice yaglayip resimdeki gibi katlayip dolap poşetine sararak dolaba koyup yarım saat bekletiyoruz.
Dolapta dinlenmis olan hamuru çıkarıp resimdeki gibi ince olarak açıp şeritler halinde kesiyoruz rulo yapıp sonra elimizle açarak iç malzemesini koyup midye şeklinde kapatiyoruz . Uzerine yumurta surup 170 derecelik fırında pisiriyoruz. Afiyet olsun.
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı siviyag
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı seker
un
Icine surmek için 200 gram tereyağ veya margarin
1 kase peynir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder